• بیمه ها
  • ثبت نام درمان تکمیلی زمستان نظام پزشکی
  • خانه
  • بلاگ

انواع تخلفات و جریمه های دوربین راهنمایی رانندگی

انواع تخلفات و جریمه های دوربین راهنمایی و رانندگی هر ساله و بسته به شرایط توسط پلیس راهور تعیین می‌شود. البته این بروزرسانی‌ها ممکن است بسته به شرایط بحرانی در هر زمانی رخ دهد. به‌ عنوان مثال در چند سال گذشته و با شیوع بیماری همه‌گیر کووید 19، پلیس راهنمایی و رانندگی، جریمه تردد برای پلاک‌های خاصی را به برخی از شهرها تعیین کرد که باعث کاهش تردد بین شهری و کاهش شیوع و انتقال بیماری از شهری به شهر دیگر شد.

انواع دوربین های ثبت خلافی راهنمایی و رانندگی

در حال حاضر چند نوع دوربین ثبت خلافی راهنمایی و رانندگی وجود دارد که هر کدام به نوعی برای ثبت تخلفات استفاده می‌شوند. مهم‌ترین تفاوت این دوربین‌ها در نحوه کار با آن‌ها است.

دوربین دستی ثبت جرایم رانندگی

دوربین دستی برای ثبت تخلف عبور از سرعت مجاز در جاده‌ها استفاده می‌شود. دقت این دوربین‌ها از سایر دوربین‌های راهنمایی و رانندگی کمتر است.

دوربین اپراتوری ثبت جرایم رانندگی

در این روش، اپراتوری در پشت دوربین قرار گرفته و تخلفات را بررسی می‌کند. این دوربین بیشتر برای کنترل سرعت در جاده‌ها استفاده می‌شود.

دوربین خودروهای پلیس برای ثبت جرایم رانندگی

خودروهای پلیس برای کنترل سرعت در جاهای مختلف، از این دوربین استفاده می‌کنند.

دوربین های راهنمایی و رانندگی برای ثبت تخلف

دوربین‌های کنترل سرعت راهنمایی و رانندگی در دو دسته ثابت و سیار (پرتال) تقسیم‌ بندی می‌شوند. اکثر این دوربین‌ها از نوع مداربسته لیزری بوده و تا شعاع 300 متری را پوشش می‌دهند.

 

نحوه عملکرد دوربین‌های کنترل سرعت در بزرگراه‌ها و جاده‌ها به دو روش زیر خواهد بود.

  • دوربین‌های ثبت سرعت وسایل نقلیه
  • دوربین‌های خوانش پلاک خودروهای در حال حرکت و ذخیره اطلاعات به صورت موقت با زمان عبور خودرو

دوربین‌های راهنمایی رانندگی تکنولوژی‌های مختلفی برای ثبت تخلف دارند که به شرح زیر هستند.

  • رادار
  • لوپ
  • لیزر
  • پردازش تصویر

دوربین های راهنمایی و رانندگی ثبت تخلف چه جرایمی را ثبت می‌کنند؟

دوربین‌های راهنمایی و رانندگی ثبت تخلف، جرایم مختلفی را ثبت می‌کنند. از جمله این جرایم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سبقت غیرمجاز
  • عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی
  • توقف در محل و پارک غیرمجاز
  • سرعت غیرمجاز

پلیس راهنمایی و رانندگی برای ثبت تخلفات فوق از دوربین‌ مداربسته مناسب استفاده می‌کند. دوربینی که برای ثبت سرعت غیرمجاز استفاده می‌شود، دوربین «ثبت سرعت» نام داشته و تخلفات رانندگی تا سرعت 250 کیلومتر بر ساعت را با احتمال 2% خطا ثبت می‌کند.

جریمه دوربین بعد از چند روز ثبت می شود؟

جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی معمولا در فاصله زمانی 7 تا 10 روزه به سرورهای اصلی منتقل خواهد شد. پس از ثبت خلافی با دوربین، راننده خاطی در کمتر از 2 هفته از میزان جریمه، محل جریمه شدن و ساعت دقیق آن مطلع می‌شود.

 

آیا جریمه دوربین دوبرابر میشود؟

جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی، 2 برابر نخواهد شد. تنها جریمه‌های تسلیمی و الصاقی 2 برابر می‌شوند.

جریمه تسلیمی نوعی از جریمه است که پلیس راهنمایی و رانندگی شخصا به راننده متخلف ارائه می‌کند. در صورت نبود راننده، جریمه توسط پلیس به ماشین الصاق خواهد شد که به آن جریمه الصاقی می‌گویند.

آیا جریمه دوربین بخشیده میشود؟

جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی بخشیده نخواهد شد. بخشش هیچ ‌شکلی از جریمه‌های رانندگی در دستور کار نهادهای مربوطه قرار ندارد. رانندگان در صورت ثبت خلافی با دوربین، تنها در مواردی که مدارک و ادله کافی در مورد ثبت اشتباه جریمه داشته باشند می‌توانند به خلافی اعتراض کنند.

لیست جریمه های دوربین راهنمایی و رانندگی و مبلغ هر کدام

308 عنوان تخلف با دوربین راهنمایی و رانندگی ثبت می‌شود که هر کدام از آن‌ها بسته به محل وقوع، جریمه متفاوتی دارند. جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی برای کلان‌شهرها، مراکز استان‌ها، جاده‌های بین‌شهری و مناطق آزاد تجاری-صنعتی بسیار بیشتر از شهرهای کوچک و روستاها و راه‌های روستایی است. علت این امر میزان خطرناک بودن تخلفات در شهرهای بزرگ با توجه به تعداد بیشتر خودروها و جمعیت انسانی است. در لینک زیر می‌توانید فایل لیست جریمه های دوربین راهنمایی و رانندگی و مبلغ هر کدام را ببینید.

 

محل دوربین های راهنمایی و رانندگی در کلان‌شهرها، مراکز استان، جاده‌های بین‌شهری، اتوبان‌ها، شهرهای کوچک و روستاها کاملا مشخص است. متاسفانه بسیاری از افراد با مشاهده دوربین راهنمایی و رانندگی سرعت خود را کم کرده و وقتی از شعاع دید دوربین ثبت تخلف خارج شدند، دوباره با سرعت رانندگی می‌کنند. در چنین شرایطی ثبت خلافی با دوربین ثبت تخلف، دشوار خواهد بود. به همین دلیل نیز در مسیرهای جاده‌ای که احتمال رانندگی با سرعت بالا و غیرمجاز بیشتر است، پلیس با دوربین کنترل سرعت در محلی کمین کرده و این رانندگان خطرساز را جریمه می‌کند.

جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی و رعایت قوانین

شاید از نظر برخی از افراد، در جامعه‌ای مدرن و فرهنگی، نیازی به اعمال جریمه نباشد. اما وقتی تعداد خودروها زیاد باشد و برخی افراد هم علاقه به رانندگی پُر سرعت و خطرناک در جاده‌ها داشته باشند، برای پلیس چاره‌ای جز جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی نمی‌ماند. آن کسانی که راننده‌ای متعهد بوده و با سرعت مطمئنه رانندگی می‌کنند نباید ترسی از این جدول تخلفات و جریمه‌های بالای آن داشته باشند. در هر صورت، تعریف این تخلفات و در نظر گفتن جریمه سنگین برای آن‌ها برای جلوگیری از تصادف و کاهش خسارت جانی و مرگ‌ و‌ میر ناشی از حادثه رانندگی است.

سوالات متداول

جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی چقدر است؟

جریمه دوربین راهنمایی و رانندگی بسته به نوع تخلف و محل تخلف متفاوت خواهد بود.

دوربین راهنمایی و رانندگی چه تخلفاتی را ثبت می‌کند؟

سبقت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی، توقف در محل و پارک غیرمجاز و سرعت غیرمجاز از جمله تخلفاتی هستند که توسط دوربین راهنمایی و رانندگی ثبت می‌شوند.

آیا جریمه دوربین‌های راهنمایی و رانندگی بخشیده می‌شود؟

خیر. جریمه‌های دوربین‌های راهنمایی و رانندگی بخشیده نخواهند شد.

آیا جریمه‌های دوربین‌های راهنمایی و رانندگی 2 برابر می‌شود؟

خیر. در حال حاضر تنها جریمه‌های تسلیمی و الصاقی 2 برابر می‌شوند.

آیا امکان دریافت تخفیف برای جریمه ثبت خلافی با دوربین وجود دارد؟

بسته به شرایطی، راننده خاطی می‌تواند برای دریافت تخفیف جریمه اقدام کند.

خسارت آنلاین بیمه شخص ثالث بیمه بدنه بیمه آتش سوزی بیمه مسافرتی بیمه عمر بیمه موتورسیکلت بیمه درمان تکمیلی
سامانه بازاریابی شرایط و قوانین سوالات متداول همکاری با نماینده‌های بیمه تماس با ما درباره ما فرصت‌های شغلی

سعادت آباد، خیابان شهرداری، ساختمان بورس، طبقه پنجم، واحد 5/5.

تلفن: 92003063- 021

Bimenoavar@gmail.com

شبکه های اجتماعی

logo-samandehi

کلیه حقوق این سایت متعلق به بیمه نوآور می‌باشد